Nghiên cứu thành phần hóa học, chỉ số hóa lý và hoạt tính sinh học của tinh dầu quả phật thủ Việt Nam

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Đình Hòa Hoàng, Thị Minh Tú Nguyễn, Văn Lợi Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 294.35 Religions of Indic origin

Thông tin xuất bản: Hóa học, 2015

Mô tả vật lý: 107-111

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 547147

The Hoai Duc Buddha's fruit oil is obtained by alluring steam distillation and dried with Na2SO4. By using the GCMS method, 40 chemical components were identified in the Hoai Duc Buddha's fruit oil, nom which hydrocarbons accounted for 38.29 percent (monoterpene: 29.27 percent, sesquiterpene: 8.32 percent) and oxygenated components accounted for 60.04 percent (aldehyde: 21.01 percent, alcohol: 21.34 percent, ester: 12.55 percent, oxide: 2.80 percent, acid: 2.34 percent). That has been identified the density in 20°C is 0.835, acid index is 0.655 (mg KOH/g) and esters index is 0.726 (mg KOH/g). The DPPH methods having antioxidant activity have identified oil 41.16 +/- 0.23 percent with the Hoai Duc Buddha's fruit oil. Besides using agar diffusion method identifying antimicrobial activity of three oils on microorganisms Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella typhi and Bacillus cereus.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH