Enhancing Botrytis cinerea resistance in strawberry preservation with non-contact functionalized chitosan-Cinnamaldehyde composite films.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Lu Liu, Xiaodi Niu, Keyan Pan, Hongsu Wang, Qianliao Zhou

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 303.482 Contact between cultures

Thông tin xuất bản: England : Food chemistry , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 552008

Current escalating food safety concerns from packaging-food surface interactions pose a significant hurdle in developing novel preservation materials. In this study, differing from conventional contact-based antibacterial films, we employed a Schiff base reaction to anchor the volatile antimicrobial agent cinnamaldehyde (CIN) onto functionalized N-succinyl chitosan (NSC), resulting in a non-contact CIN-NSC antimicrobial preservation film. At room temperature, the film shows sustained CIN release, peaking at 144 h. Targeting the sterol 14α-demethylase (CYP51) of Botrytis cinerea (B. cinerea), CIN significantly inhibits spore germination and mycelial growth (EC
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH