Ảnh hưởng của các tham số chiết suất siêu tới hạn tới hiệu suất và hoạt tính chống oxy hóa của dầu vừng đen

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Mến Chử, Duy Bắc Nguyễn, Trọng Điệp Nguyễn, Văn Long Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 666.1 Glass

Thông tin xuất bản: Y học Việt Nam, 2014

Mô tả vật lý: 52-58

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 556276

In this study, changes in the yield and free radical-scavenging activity of black sesame oil under different extraction parameters were investigated. An increase in the pressure and the supercritical CO2 flow rate improved the extraction yield, shortened the extraction time and increased the free radicalscavenging activity of extracted oil. The extraction yield increased as the particle size decreased depending on decreasing intra-particle diffusion resistance and increasing interfacial areas. The optimal conditions for extraction of black sesame oil were obtained at 60°C, 350 bar, 45g CO2/min, 315-800 um of particle size and extraction time of 180 minutes.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH