Ảnh hưởng của việc bổ sung sodiumbutyrate vào khẩu phần ăn tới trạng thái đường tiêu hóa, tình trạng tiêu chảy và hiệu quả chăn nuôi lợn con giống ngoại lai sau cai sữa

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Toàn Thắng Hoàng, Trần Can Hoàng, Trang Nhung Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 636.4 Swine

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ, 2013

Mô tả vật lý: 45-51

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 556329

 The total of 180 foreign piglets weaned at 21 days old with the average weight of 6.04kg per head, then was divided into 3 groups, each groups has 20 heads with 3 replication. The group 1 - the control - was supplemented with 0.1 percent of antibiotic colistin
  the group 2 was supplemented with 1 percent of Na-butyrate and the group 3 with 1.5 percent of Na-butyrate in concentration food. Piglets were raised for 42 days to determine some targets: the length of capillary villi intestine (um), pH in the digestive tract, body weight of experiment pigs (kg/ones), quantity of aerobic microorganisms in containing of the small intestine (CFU/gram), feed efficiency and economic efficiency, technical experiment. The results showed that: using sodiumbutyrate (Na-butyrate) to dietary supplement has replacement value for Colistin as: Pigs have good gastrointestinal condition, expressed in the length of villi in intestine was higher than the control at the statistical difference that was 99.99 percent (P or 0.05).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH