Nâng cao khả năng sinh tổng hợp nattokinase của chủng bacillus subtilis d bằng phương pháp lên men fed-batch

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Hà Dương, Thị Quỳnh Như Lã, Lan Hương Nguyễn, Tuấn Anh Phạm, Kim Anh Tô

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 612.0151 Human physiology

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ các trường đại học kỹ thuật, 2013

Mô tả vật lý: 147-151

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 558662

Nattokinase is a novel fibrinolytic enzyme that is considered to be a promising agent for thrombosis therapy. In this study, Bacillus subtilis strain D was cultured in fed-batch fermentation for improving the production of nattokinase. In fed-batch culture, feeding was started after 5 hour of batch culture. The feeding strategies for nutrient were glucose supplying with 1 or 2 g/L/h and pH-stat using mixture of glucose and HCl, and only glucose. The nattokinase activity in fed-batch culture with pHstat using only glucose feeding was 4, 4.6, and 7 times higher than in fed-batch witp constant glucose feeding, pH-stat using mixture of glucose and HCl, and batch culture, respectively.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH