Nghiên cứu chiết xuất dầu từ hạt vừng đen bằng phương pháp chiết siêu tới hạn

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Mến Chử, Duy Bắc Nguyễn, Trọng Điệp Nguyễn, Văn Long Nguyễn, Yo Buyn Sang

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 665.3 Vegetable fats and oils

Thông tin xuất bản: Y học Việt Nam, 2014

Mô tả vật lý: 52-58

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 558811

 In this study, the extration of black sesame oil using supercritical fluid extraction was studied. Extraction conditions strongly influences on the extraction yield with positive relationship. When the temperature, pressure and flow rate of CO2 increased, the extraction yield increased
  the decrease of raw material particle size shortened extraction time. From the investigation, the optimal conditions were selected: 60°C, 400 bar, 45 g/minute of CO2, 315-800 um particle size and extraction time of 180 minutes. The extraction yield using SFE in 3 hours was equal to the extraction yield using petroleum ether in 8 hours. The black sesame oil extracted in SFE had a better quality compared with that of organic solvent extraction, which expressed as higher iodine, lower acid and saponification indices and higher unsaturated fatty acid content.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH