Nghiên cứu lựa chọn các chất bổ trợ nhũ dầu cho sản xuất vacxin phòng bệnh tụ huyết trùng gia cầm sử dụng giống gốc pasteurella multocida chủng n41

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Khoản Hoàng, Bá Tiếp Nguyễn, Viết Không Nguyễn, Thị Tuyết Phạm

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 571.961 Physiology and related subjects

Thông tin xuất bản: Khoa học Kỹ thuật thú y, 2014

Mô tả vật lý: 46-53

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 558899

For production of an effective and safety oil emulsion vaccine agarinst the fowl cholera causing by Pasteurella multocida, this study aimed at evaluating quality of the master seed (P. multocida strain N41) selecting the suitable bacteria culture media and oil emulsion adjuvants. The studied results indicated that a suitable medium, dissolved oxygen (DO) for bacteria culture and culture duration of 7-8 hours were determined. Two adjuvants were Montanide ISA 70M VG and Montanide ISA 760 VG proposed to use, this proposal was based on the evaluation result for safety, efficacy and response of the chicken after inoculation. This studied results can be considered as a basis for research toward completion of the oil emulsio'n vaccine production process against fowl cholera disease.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH