Nghiên cứu xác định hàm lượng một số thuốc kháng sinh trong thực phẩm bằng phương pháp sắc kí lỏng hiệu năng cao (hplc)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Nguyễn Thu Hà Đào, Quang Tuyển Nguyễn, Minh Đức Trần, Thị Hồng Vân Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 543.4 Electrochemical analysis

Thông tin xuất bản: Khoa học, 2013

Mô tả vật lý: 24-32

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 559182

In this study, a simultaneous quantitative determination of three antibiotics (amoxicillin, oxytetracycline and ofloxacin) was made using the High Performance Liquid Chromatography (HPLC) technique. The results show that an HPLC analysis can be used to determine the content of amoxicillin, oxytetracycline and ofloxacin present in food simultaneously and with high precision and accuracy. Under optimal conditions, the process was applied to determine, simultaneously, the content of amoxicillin, oxytetracycline and ofloxacin present in chicken and pork meat that was being sold in the marketplace. The results showed that the content of both amoxicillin and oxytetracycline found in the some samples of chicken and pork meat were much higher than allowed by law.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH