Thành phần hóa học trong tinh dầu từ thân của loài ngũ vị tử vẩy chồi (schisandra perulata gagnap.) thu tại huyện bát xát, tỉnh lào cai

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Hướng Bùi, Văn Thanh Bùi, Đàm Ngọc Anh Lưu, Thị Hải Nguyễn, Thị Vân Anh Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.6385 Cooking specific materials

Thông tin xuất bản: Sinh học, 2013

Mô tả vật lý: 435-438

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 560192

The essential oil extrated from the stem of Schisandra perulala Gagnep. was prepared by steam distillation of fresh materials in a glass for 3h. The essential oil yields was 0.31 percent from the stem (in absolute dry material). The essential oil from the stem of Schisandra perulala Gagnep. analyzed by GC/MS consists of 45 constituents identified accounting more than 95.21 percent of the oil. The major components ofthe essential oil from the stem of Schisandra perulala Gagnep. are: zingiberene a (14.77 percent), cadinene d (12.21 percent), santalene a (9.60 percent), muurolol epia (8.20 percent), Cadinene g (6.49 percent), curcumene ar (5.07 percent), cubenol lepi (4.28 percent), copaene a (4.02 percent) and all rest components with a content from 0.1 to 3.91 percent.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH