Ảnh hưởng của oligome dầu lanh epoxy hóa (oelo) đến tính chất cơ học của polyme epoxy: phần 1. ảnh hưởng của oelo đến tính chất cơ lý của màng và hệ số tập trung ứng suất tới hạn kic của epoxy epikote 828

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hữu Trung Đặng, Thị Yến Oanh Đoàn, Thị Bích Thủy Nguyễn, Hải Ninh Trần, Vĩnh Diệu Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 668.9 Polymers and polymerization

Thông tin xuất bản: Hóa học, 2014

Mô tả vật lý: 112-116

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 563496

Epoxy resins are considered as one of the most important classes of thermosetting polymers for many industrial applications, but unfortunately they are characterized by a relatively low toughness. In this work, oligomer of epoxidized linseed oil (OELO) was used as a modifier for epoxy polymer. Different contents of OELO are evaluated for effecting on the most of mechanical properties of the epoxh resin. The fracture toughness of epoxy resin significantlyincreased by 64.4 percent from 1.46 MPa./m2 to 2.40 MPa./m2 just by adding 6 phr (part per hundred of resin) OELO. Impact strength, cupping and scratch properties of polymer films significantly increased 96.4 era, 115 percent and 260 percent, respectively with content 10 phr OELO in compositions.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH