Tách và làm giàu hỗn hợp axit béo -3 và -6 từ dầu tảo schizochytrium mangrovei pq6 bằng phương pháp tạo phức với ure

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Diễm Hồng Đặng, Thị Lan Anh Hoàng, Thị Minh Hiền Hoàng, Thị Thơm Lê, Thị Tâm Lưu, Thị Hoài Thu Ngô, Cẩm Hà Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 571.829 Fungi and algae

Thông tin xuất bản: Sinh học, 2014

Mô tả vật lý: 73-80

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 564222

This paper presented the results of optimal condition for extraction and concentration of 00-3 and 00-6 fatty acids mixture from algal oil of Schizochytrium mangrovei PQ6 by urea complexation method. Influences of free fatty acid (FFA) to urea ratio, urea to EtOH ratio and crystallization temperature were investigated. The obtained results showed the maximum amount of total w-3 and w-6 fatty acids (99.29 percent of TFA) and content of DHA and EPA (87.83 percent of TFA) were obtained at a FFA to urea ratio of 1:4, a urea to EtOH ratio of 1:9 and a crystallization temperature of 4 C. The physico-chemical parameters such as oil colour, acid, peroxide and iodine values of w-3 and w-6 fatty acids mixture production in this study meet the requirements for quality of the raw material used to produce foods, functional foods and pharmaceutical products.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH