So sánh sự khác biệt về tính chất vật lý, thành phần hóa học và thành phần các chất có hoạt tính sinh học trong gạo mầm sản xuất từ gạo lứt và từ thóc của giống lúa ir 504

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Nguyễn Đoan Duy Lê

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 581.3 +Genetics and evolution

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn, 2014

Mô tả vật lý: 52-59

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 565911

This study aims to evaluate the possibility to produce germinated rough rice and compare the difference in physical properties, chemical compositions and bioactive compounds of these 2 kinds of germinated rice. The result showed that the concentration of protein, reduce sugar and vitamin Bl in germinated rough rice were significantly higher than those of germinated brown rice. Especially, the total phenolic compounds and GABA in germinated rough rice were much higher than those of germinated brown rice, proving that the germinated rough rice possesses higher bioactive compounds that bring the benefits to consumer's health. In addition, there were no significant difference in the gelatinization degree, gel consistency, the concentration of lipid and carbohydrate between germinated rough rice and germinated brown rice. However, the unbroken rice ratio after milling of germinated rough rice was higher than that of germianated brown rice. The products could assure the microbial quality and were not contaminated with aflatoxin, so it was safe for human consumption.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH