Nghiên cứu xác định chế độ sấy lá chùm ngây theo nguyên lý sấy bơm nhiệt

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Anh Đức Lê

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 641.44 Drying and dehydrating

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp & Phát triển Nông thôn, 2014

Mô tả vật lý: 41-45

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 567339

The study was perfonned to detennine the effects of drying parameters on technical nonns and detennine optimal drying regime for moringa leaves drying based on heat pump drying method. The experimental results detennined two regression equations describe the influence of drying air temperature and drying air velocity on vitamin C contents of dried moringa leaves and specific energy consumption of the drying process. Result of solving optimal problems detennined the optimal drying regime for moringa leaves drying as follows: the drying air temperature of 38.7°C, drying air velocity of 0.84 m/s. The vitamin C content of dried moringa leaves reach 600 mg/kg and the specific energy consumption of 3.5 kWh/kg. Predicted equation moisture content W (percent, w.b) of moringa versus drying time t (h) in the drying process was detennined: W = 83.6977 - 23. 1929.t + 2.59452.t2 - 0.1039.t3. Research results showed that the drying time is short, vitamin C contents, color and the aroma of the moringa leaves after drying are better than the current drying methods.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH