Formulation of a Novel Honey-flavored Field Pea Beverage Stabilized with Xanthan Gum.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Aditi, Jaspreet Kaur, Kamaljit Kaur, Jagbir Rehal

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 920.71 Men

Thông tin xuất bản: Netherlands : Plant foods for human nutrition (Dordrecht, Netherlands) , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 5865

The recent surge in demand for plant-based beverages necessitates the development of newer formulations, though stability and flavor offer challenges in their standardization. Hence, xanthan gum (XG) was used (0.1-0.4% (w/v) to stabilize field pea extract (PE) for use as a beverage base. The level of XG was standardized based on stability and viscosity. To enhance sensory properties, honey (9-15%, w/v) was incorporated in the samples (FPBH
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH