Nghiên cứu sự biến tính của tinh bột bắp qua xử lý bằng nitơ ở dạng plasma nguội ở áp khí quyển

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Khánh Sơn Trịnh

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 378.597 Higher education

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp & Phát triển Nông thôn, 2015

Mô tả vật lý: 68-74

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 595319

Granular maize starch was treated under nitrogen-plasma by dielectric barrier discharge device (DBD). Starch samples were analyzed by FTIR FIIR (Fourier transform infrared spectroscopy), X-ray diffraction spectroscopy, scannin electron microscopy and alpha amylase (fermamyl SC~ hydrolysis curves to investigate structure changes. Nitrogen-plasma treatment caused the double helix structure to amorphous structure but it did not change crystallinity and X-ray pattern of maize starch (A-type). However, treated samples were more easier to be digested base on nitrogen-plasma treatment condition. Base on DBD device, which was made by the university, starch modification under nitrogen-plasma is an physical method can be apply in industry, especially in Vietnam.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH