Nghiên cứu sự tạo củ in vitro và sinh trưởng ở cây trồng từ củ in vitro của một số giống khoai môn sọ

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thanh Mai Đặng, Xuân Viết Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 631.5 Cultivation and harvesting

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học, 2011

Mô tả vật lý: 51-58

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 620497

In this study, three Taro strains investigated are Thorn (Lang Son), Ta Xua (Son La). Bao Yen (Lao Cai), Sap vang (Thanh Hoa). When in vitro plantlets were cultured in Murashige and Skoog liquid medium supplemented with 3percent - 8percent sucrose and 0.5 - 5 mgjL BAP, pH from 5.7 to 6, all of the stem explants formed corm medium supplemented 5 mg/L BAP increased corm formation, whereas 7 mg/L BAP or 9percent sucrose inhibited corm development. In vitro corms with an average fresh weight over 0.2 g were stored at 4°C and transplanted directly into soil after the period time of 3 - 6 months. 99 - 100percent in vitro corms sprouted and nurselings grew well into soil. This study indicated a new propagation method for preserving and revigorating the precious Taro strains feasibly and effectively.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH