Khảo sát khả năng ức chế sự tổng hợp aflatoxin từ nấm mốc sinh độc tố trên đậu nành của bột lá bạch đàn và bột vỏ quả bưởi

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thảo Tiên Lê

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 664.02 Processes

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp & Phát triển Nông thôn, 2012

Mô tả vật lý: 39-44

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 621724

Results of testing the amount of aflatoxin in the samples by means of immuno-affinity chromatography-IAC and high pressure liquid chromatography HPLC showed that aflatoxin Bl and B2 concentration of the samples of soybean powder with Eucalyptus leaf powder or grapefruit peel powder is lower than the control sample (soybean powder without Eucalyptus leaf powder or grapefruit peel powder). Results showed that certain natural plant products such as Eucalyptus leaf powder (Eucalyptus camaldulensis Deh & Eucalyptus ciriodora Bailey) and grapefruit peel powder (Citrus grandis L osbeck) were capable of inhibiting the production of aflatoxin of fungal in soy-beans. Therefore, in future, Eucalyptus leaves and grapefruit peel can be used effectively in the preservation of soybeans to limit the production of aflatoxin from the strain of mold toxins.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH