Thử nghiệm chế phẩm bcf phòng trừ một số nấm hại cây trồng trong điều kiện nhà lưới và đồng ruộng

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Tuyên Đỗ, Thị Thanh Đoàn, Đình Quyền Lê, Thanh Hoàng Lê, Ngọc Dũng Nguyễn, Đình Thi Quyền

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 632.4 Fungus diseases

Thông tin xuất bản: Bảo vệ Thực vật, 2012

Mô tả vật lý: 26-31

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 625240

The biological control of plant pathogens by antagonistic microorganisms offers an attractive alternative to existing pest management strategies. BCF preparations were capable of strongly inhibiting the growth of fungal strains Rhizoctonia solani and Fusarium oxysporum after 5 days of testing in laboratory conditions (99 percent and 86 percent). Initial tests on maize and soybean in a greenhouse and field showed that BCF preparations at the concentration of 2 percent could inhibit the growth and development of R. solani and F. oxysporum. In greenhouse conditions, BCF preparations at the concentration of 2 percent after irrigation 2 times before and after artificial infection for 10 days, the pathogenicity (prevalence of dry and mottled, yellow wilt) on maize and beans was effectively reduced by 13 percent and 26.6 percent in comparison to the infected plants without using BCF. The BCF preparations also inhibited mycelial growth of tested fungi and involved in competition for rhizosphere nutrients. BCF preparations significantly reduced the damage efficiency of R. solani and F. oxysporum on maize and soybean plants in field.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH