Nghiên cứu khả năng lên men ethanol của chủng escherichia coli rc13 tái tổ hợp

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Lan Hương Nguyễn, Kim Anh Tô, Quốc Phong Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 579 Microorganisms, fungi, algae

Thông tin xuất bản: Tạp chí Khoa học và Công nghệ (các Trường Đại học Kỹ thuật), 2012

Mô tả vật lý: 127-132

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 628152

Efficient utilization of lignocellulosic feedstocks (agricultural wastes) offers an opportunity to reduce the cost of producing fuel ethanol. However, no organism has been found in nature which can rapidly and efficiently metabolize different sugars from hydrolyzed lignocellulose into ethanol. Recombinant Escherichia coli strain rC13 fermenting C5 and C6 sugars to ethanol was constructed. The effect of some factors such as minerals, pH, and initial biomass on the ethanol producibility of recombinant E. coli strain was investigated. Ethanol producibilities of rC13 strain were significant higher in 0.2 M buffering postassium phosphate (pH 7.0) minimum medium (M9) adding 0.05 percent minerals (MgCl2, CaCl2, FeSO4.7H2O). The ethanol producibility of rC13 strain using different sugars such as C5 (xylose, arabinose) and C6 (glucose, mannose) was also investigated. Ethanol concentrations in fermented medium from C5 sugars were lower than that from C6 sugars (3.16 percent and 3.94 percent, respectively). .Recombinant strain was able to ferment hydrolysate of sugarcane bagasse.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH