Đặc điểm sinh học của rệp sáp mềm nâu coccus hesperidum l. (homoptera: coccidae) gây hại trên cà phê chè ở sơn la

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Phương Sa, Quang Giảng Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 595.79 *Hymenoptera

Thông tin xuất bản: Tạp chí Bảo vệ Thực vật, 2012

Mô tả vật lý: 38-42

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 628199

The brown soft scale, Coccus hesperidum L. (Homoptera: Coccidae) is an economically important insect pest of Arabica coffee in Son La province. The biological characteristics of brown soft scale was inves,tigated under laboratory conditions at Agricultural Department of Tay Bac University during 2009 - 2010. The life cycle of brown soft scale, Coccus hesperidum on coffee seedlings was 69.04 days at 25°C, 85 percent RH and 50.72 days at 30°C, 85 percent RH. Females can reproduce without mating. The brown soft scale has high fecundity. When reared on coffee, each female of brown soft scale Coccus hesperidum can lay 72-325 eggs and with high hatching rate (71.0 percent - 93.5 percent). Eggs hatched in 3 - 7 days after laid and the highest hatching rate was on the fourth day (43.39 percent). The estimated threshold temperature for development was 11.16°C. The total effective temperature for
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH