Xác định hàm lượng polyphenol toàn phần, khả năng triệt tiêu gốc tự do và khả năng ức chế men alpha-glucosidase của hỗn hợp vos chiết tách từ lá vối, lá ổi và lá sen

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Lâm Nguyễn, Thị Phương Thúy Nguyễn, Văn Sỹ Nguyễn, Lan Anh Phạm, Hoàng Kiên Trương, Tuyết Mai Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 577.34 +Rain forest ecology

Thông tin xuất bản: Tạp chí Dinh dưỡng và Thực phẩm, 2012

Mô tả vật lý: 33-38

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 628209

 Plant polyphenols have antioxidant capacity and alpha-glucosidase inhibition supporting the prevention and treatment of diabetes. This study was conducted to determine the content of total polyphenols, free radical scavenging and alpha-glucosidase inhibition of the extracted leaves (eugenia leaves (V), guava leaves (0), lotus leaves (S) and the VOS mixture. The results showed that total polyphenol content of eugenia, guava, lotus was 263.1 mg/g
  339.5 mg/g
  288.4 mg/g, respectively. The free radical scavenging (at final concentrations of 0.12 mg/ml) and the inhibition of alpha-glucosidase (at final concentrations of 0.4 mg/ml) of eugenia, guava, lotus was 63.6 percent and 67.6 percent, 69.8 percent and 68.7 percent, 65.6 percent and 65.4 percent
  respectively. Mixtures of vas with the optimized ratio of mixture of 1:3:1 had the polyphenol content of 319.6 mg catechin/g
  their ability of free radical scavenging was 72.3 percent (at 0.12 mg/ml)
  the inhibition of alpha-glucosidase was 70.5 percent (at 0.4 mg/ml). VOS mixture could be considered as promising material for functional foods for the prevention and treatment of diabetes.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH