Nghiên cứu thực trạng ngộ độc thực phẩm do độc tố tự nhiên tại tỉnh điện biên từ năm 2007 đến 2010

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Tuấn Hưng Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 615.9 Toxicology

Thông tin xuất bản: Tạp chí Y học Dự phòng, 2012

Mô tả vật lý: 67-72

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 628232

 In this study, the author use review study method and epidemiological analysis on the situation of food poisoning caused by natural toxic pathogens in the period from 2007 to 2010 in Dien Bien province, a mountainous province in the Northern part of Vietnam. Results were shown that: among 70 food poisoning outbreaks, 55.7 percent (39 ones) were caused by natural toxic pathogens. The mortality rate was 5 percent (highest one) out of acquired cases. Poisonous fungi is the most cause of all poisoning cases (accounts for 75.7 percent)
  wild fruits account for 8.4 percent, Gelsemium elegans (la ngon) (8 percent), Datura metel (ca doc duoc) (5.3 percent) and finally Manihot esculenta (san) (2.6 percent).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH