Ảnh hưởng của beta-glucan đến chỉ số thực bào và khả năng kháng bệnh ở cá mú chấm cam epinephelus coioides

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: I.Wergeland Heidrun, Hữu Dũng Nguyễn, Thị Thanh Thuỳ Nguyễn, Thị Thoa Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 662.88 Biomass as fuel

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp & phát triển nông thôn, 2012

Mô tả vật lý: 62-67

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 628831

This study describes the effect of oral administration of beta-glucan as an immunostimulant on phagocytic activity and antibacteria of orange-spotted grouper Epinephelus coioides. After 15 days feeding period with commercial diets containing beta-glucan (Macrogard, Biorigin) at 500, 1000 and 2000 ppm, phagocytic activity of head kidney leucocytes in fish fed diets was significantly higher than those of control group by 16.0 percent,26.0 percent and 20.7 percent respectively, compared to the control group with 13.3 percent. Furthermore, accumulative mortality rates of fish against Vibrio parahaemolyticus in treatment groups at 500, 1000, 2000 ppm beta-glucan were significantly lower than those of control group by 29.2 percent,20.8 percent and 20.8 percent respectively, compared to the control with 70.8 percent. However, both phagocytic activity and antibacterial of treatment groups and control group were not difference after 15 days stop feeding with beta-glucan.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH