Ảnh hưởng của tổn thương lạnh đến sự biến đổi chất lượng của chuối bảo quản ở nhiệt độ thấp

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hồng Thắng Đào, Văn Hiệu Hoàng, Thị Dung Lê, Thị Bích Thủy Nguyễn, Thị Thoa Nguyễn, Văn Hiếu Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 664.8 Fruits and vegetables

Thông tin xuất bản: Khoa học và Phát triển, 2012

Mô tả vật lý: 474-478

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 628951

An investigation on chilling injury sensitivity and quality changes of banana fruits (Musa AAA) stored at two different temperatures (7 and 10oC) was carried out in the laboratory conditions. Bananas were harvested at 85 percent maturity, cleaned by fresh water to remove latex, then treated with 0.5 percent Benomyl and dried at, room temperature. Then banana fruits were placed in carton boxes and transfered to low temperature for storage. The results showed that bananas were susceptible to chilling injury at both 7 and 10°C. Chilling injury resulted in several physical and biochemical changes such as discolouration of peel (reduction of L value), abnormal changes of pulp texture. Cool-stored bananas riped abnormally with low content of total sugars. However, bananas stored at 10°C were affected less than those stored at 7°C.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH