Các yếu tố liên quan tới tình trạng có dấu ấn kháng thể kháng vi rút cúm a/h5n1 ở người buôn bán và giết mổ gia cầm, thủy cầm tại một số tỉnh miền băc, việt nam

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Quỳnh Mai Lê, Minh Tâm Lương, Lê Khánh Hằng Nguyễn, Ngọc Đính Phạm, Chí Dũng Thẩm, Sinh Nam Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 616.203 *Influenza

Thông tin xuất bản: Y học Dự phòng, 2012

Mô tả vật lý: 51-58

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 629792

 A cross-sectional descriptive study was conducted to describe the relationship of biological and social factors with the positive sero-conversion against influenza A/H5N1 virus among 607 subjects who traded and slaughtered the poultry in Ha Noi city, Thai Binh and Thanh Hoa provinces for 4 months (September to December, 2011). The data were collected through direct interviews with the structured questionnaire and collected the 3-5ml venous blood for testing by haemagglutination-inhibition test (HAl) and neutralizing micronutrients (MN) techniques. The results showed the positive rate (HAl titres or = 40 and MN titres or = 10) were 6.1 percent, while it was 7.2 percent in Ha Noi city, 5.3 percent in Thai Binh and 4.5 percent in Thanh Hoa provinces. Some factors indicated the direction to increase the risk of influenza A/H5N1 virus infection including the practicing for more than 5 years
  poultry exposure 3 hours/day
  sell live poultry daily
  trafficking sick and/or dead poultry meat
  slaughter poultry
  does not wear a mask, boots or wash hand regularly while contacting with chickens or geese.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH