Kết quả thử nghiệm một số loại thảo dược trong phòng trị bệnh do vi khuẩn streptococcus spp trên cá trê lai (clarias macrocephalus female x clairas gariepinus male)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thành Vinh Dương, Ngọc Hùng Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 635.6 Edible garden fruits and seeds

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp & Phát triển nông thôn, 2012

Mô tả vật lý: 48-52

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 634015

Initial test results in laboratory conditions showed that pure juice of the false daisy (Eclipta prostrata L.), guava leaves (Psidium guajava) have antibacterial for Streptococcus spp. and decreased in the dilution rate, which is good antibacterial guava leaves with inhibitory zone 20.63 mm, false daisy has averaged is 12.44 mm. In addition, temperature also affects the antibacterial activity of herbs, guava leaf good reach at 20°C and 35°C, average at 25°C and 30°C, false daisy averaged at 25°C and 30°C, weak at 20°C and 35°C. Guava leaf dose of 300 ml and 400 ml/kg of feed can be good for preventing hybrid sheatfish get disease causing by Streptococcus spp, the survival rate respectively was 83.33 percent and 86.67 percent . Dose of 300 ml/kg of feed get over illiness after 7 days, the survival rate was 50 percent.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH