Nghiên cứu ảnh hưởng của điều kiện tách chiết đế hàm lượng mogroside thu được từ quả la hán

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Văn Tuấn Hoàng, Kiều Oanh Lê, Thị Hiền Nguyễn, Hương Sơn Phạm

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 581.632 +Edible plants

Thông tin xuất bản: Sinh học, 2012

Mô tả vật lý: 500-504

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 636356

Siraitia grosvenorii extract and its igredients, especially mogroside, were widely used as a food additive and many other applications in pharmaceutial industry. The purpose of this study is to determine the effect of extraction conditions to mogroside content in S. grosvenorii extract. The results showed that the osmotic pressure at the different concentration of solvent affects to obtained mogroside content. Increasing temperature can accelerate the diffuse velocity of mogroside into solvent. By using the method of fractional soaking extraction with 55 percent ethanol solvent at 60°C temperature in 70 minutes, and rate of biomass/solvent is 1:19 (g/ml) the highest mogroside was obtained, and in this case the percentage of obtained mogroside is determined at 76.4 percent.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH