Nghiên cứu chỉ số tác dụng của cao lỏng ngưu sâm tra lên các chỉ số lipid máu của động vật thực nghiệm

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Hạnh Nguyễn, Thị Minh Thủy Nguyễn, Thị Nhuận Nguyễn, Tiến Phượng Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 616.3 Diseases of digestive system

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ, 2013

Mô tả vật lý: 229-235

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 636498

Liquid extract of Nguu sam tra in experimental animals causes disorders of blood lipid indicators according to the exogenous mechanism and evaluates actions of Liquid extract of Nguu sam tra on blood lipid indicators according in experimental animals. The results showed that: The model resulting in disorders of blood lipid indicators according to the exogenous mechanism in the controls was changed: CT increased 64.21 percent, TG increased 105.49 percent, LDL-C increased 48,99 percent, HDL-C dropped 42.86 percent. Evaluating actions of Liquid extract of Nguu sam Tra on blood lipid indicators: + with dose of 3g/kg, Liquid extract of Nguu sam Tra dropped cholesterol levels of 65.22 percent, decreased triglycerid levels of 86.10 percent, dropped LDL-C of 73.56 percent, increased HDL-C of 75 percent as compared to the controls (p0,05). + With dose of 6g/kg, Liquid extract of Nguu sam Tra dropped cholesterol levels of 66.19 percent, decreased triglycerid levels of 93.86 percent, dropped LDL-C of 74.24 percent, increased HDL-C of 83.93 percent as compared to the controls (p0,05).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH