Nghiên cứu lựa chọn sử dụng một số loại thuốc trừ sâu thảo mộc trong phòng trừ các loài sâu, nhện hại chính trên chè tại ba vì - hà nội

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Bích Thủy Nguyễn, Thị Ngọc Bình Nguyễn, Văn Toàn Nguyễn, Ngọc Tú Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 632.95 Pesticides

Thông tin xuất bản: Nông nghiệp & Phát triển nông thôn, 2013

Mô tả vật lý: 65-69

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 636883

 Ba Vi, Hanoi has a tea-growing area of 1,700 ha, tea has played an important role in the economy of the district. However pests such as thrips, aphids, green leafhopper, red spider mite... are the main obstacles to productivity and the quality of the local tea. The use of herbal pesticides will reduce the risk of environmental pollution, ensure hygiene and safety for tea products. Research results have shown that the treatments that use Sokupi 36AS has the highest effective prevention (the effective in preventing green bugs reached 80.4 percent
  effective in preventing thrips 79.7 percent and effective in preventing red spider mite reached 88.1 percent at 7 days after treatment)
  followed by mixing formula 60 percent DC-TronPlus + 40 percent Padan and the lowest is 100 percent DC-TronPlus. In addition, the formula uses herbal pesticides have long time effect should reduce the number of sprays, ensure isolation time and do not leave harmful chemical residues in products of dried tea. So appropriately put to use in IPM systems on tea production to ensure safety.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH