Phân lập các hợp chất trong thân cây trầu không (piper betle l.)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thanh Hoàng, Thị Hải Yến Lại, Thị Thanh Nguyễn, Thế Chính Phạm, Thị Thắm Phạm, Thị Hường Triệu

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 581.632 +Edible plants

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ, 2013

Mô tả vật lý: 27-31

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 638244

All natural products of Piper betle L. trunks were extracted by using solvent methanol. Next, this extraction was distributed in n-hexane then diclomethane and ethylacetate. Their extraction removed solvent by vacuum obtained crude n-hexane (H, 3,75 percent), diclomethane (D, 2.91 percent) and ethylacetate (E, 1.6 percent). The diclomethane and ethyl acetate extracts showed significant inhibition against S. Aureus and E. coli and Asp. niger. From these extracts, stigmast-4-en,3,6-dione (1), eugenol (2), 4-allylpyrocatechol (3), 4-allylphenol (4) and aristololactam A-II (5) have been isolated. The structure of these compounds have been elucidated on the basis of spectral studies: IR (infrared), MS (mass spectrometry), nuclear magnetic resonance proton and carbon (1H-NMR), and the spetrometric 2D such as HSQC and HMBC. Isolation of compounds 1,4 and 5 from this source is being reported here for the first time.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH