Thiết kế kỹ thuật pcr phát hiện vi khuẩn listeria monocytogenes trong thực phẩm

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hùng Long Nguyễn, Đức Minh Phạm, Xuân Nghĩa Vũ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 579.36 *Endospore-forming gram-positive rods and cocci

Thông tin xuất bản: Y học Việt Nam, 2013

Mô tả vật lý: 54-58

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 640477

In recent years, food safety issues are health care intention because of the number of infected people and outbreak scale. One of the causes of food poisoning by microorganism is Listeria monocytogenes bacteria. Quick and accurate diagnosis of pathogens causing food poisoning will help the treatment and prevention of food insecurity. In this study, PCR techniques have been designed, applied to detect Listeria monocytogenes in foods. Results showed that PCR was able to detect sample contamination by Listeria monocytogenes at concentration of 10 exponent 2 cfu/mL. Compared with culture techniques, PCR has a sensitivity of 100 percent, a specificity of 75 percent. With the advantages of PCR are short time to conduct, high accuracy, high specificity, this technique can be applied in practice.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH