Salmonella enterica Senftenberg (IOC 2319) and Salmonella enterica Typhimurium (ATCC 14028) under low water activity stress: Effects on culturability and cell viability.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Leticia S Lopes, Mayara M Oliveira, Syllas B S Oliveira, Arthur K R Pia, Anderson S Sant'Ana, João Victor Virgilio-da-Silva

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 579.344 *Salmonella

Thông tin xuất bản: Netherlands : International journal of food microbiology , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 643447

Salmonella enterica is one of the most important foodborne pathogens for public health worldwide. When Salmonella enterica is exposed to low water activity, changes in cellular behavior may occur. These changes can impact the cells that form a colony on specific nutrient media (culturability) and the metabolically or physiologically active cells (viability) of Salmonella cells, with consequences for the analytical methods and food safety management. Thus, this study studied the impact of continuous and recurrent exposure of S. Senftenberg IOC 2319 and S. Typhimurium ATCC 14028 to water activity (a
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH