Pro-Oxidant Influence of Quercetin Supplementation in Saccharomyces cerevisiae.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Sofia Maria Arvizu-Medrano, Blanca Lucia Carmona-Moreno, Andres Carrillo-Garmendia, Juan Carlos González-Hernández, Jorge Gracida, Jose Angel Granados-Arvizu, Luis Alberto Madrigal-Perez, Gerardo M Nava, Rosa Martha Pérez-Serrano, Carlos Regalado-Gonzalez, Ana Leticia Vaca-Martinez

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: England : Yeast (Chichester, England) , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 648015

 How could quercetin exert a pro-survival phenotype (antioxidant) and simultaneously be toxic for eukaryotic cells? The redox capacity of quercetin may explain its antioxidant and toxic effects, based on the idea that quercetin impairs the electron transport chain, affecting ATP production and forming quercetin-derived free radicals. Herein, we provide evidence that quercetin supplementation: (1) depolarizes the mitochondrial membrane and augments the ADP/ATP ratio
  (2) increases superoxide anion cellular levels
  (3) changes the cellular response to H
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH