Nghiên cứu xác định một số đặc điểm sinh học, khả năng sản xuất của lợn mẹo nuôi tại huyện kỳ sơn, tỉnh nghệ an

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hoàng Biên Đặng, Hữu Cường Nguyễn, Văn Sơn Phạm, Huê Viên Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 636.4 Swine

Thông tin xuất bản: Khoa học và công nghệ (Đại học Thái Nguyên, 2015

Mô tả vật lý: 57-60

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 654437

 Vietnam is a country with a high animal genetic biodiversity. Meo pig is one of the precious indigenous genetic resources that make up that diversity. Through a long process of selection by people in this area, Meo pig is characterized by the black fur with 6 white spots at 4 legs, forehead and tail. Some pigs even have white spots on belly. The research on 40 breeding sows and 20 pigs for meat shows that Meo pigs have the typical characteristics of a strong appearance, 4 straight legs, balanced body, rather long snout, moderate and forward ears. The research shows that the ratio of Meo pig survived from birth to weaning time was 93,42 percent
  average age at first parity was 13.06 months
  birth weight was 0.52 kg/piglet
  average weight at the 8th month was 46.10 kg/pig
  daily average weight gain was 220.49 g. The nutrient content and quality of Meo pig are high, so it is quite favorite in the market. Meo pig is one of precious genetic resources that need to be conserved and developed.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH