Nghiên cứu chiết xuất citroflayvonoid từ vỏ bưởi và xác định độc tính cấp của chế phẩm chiết xuất

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Phương Liên Đinh

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 572.8 Biochemical genetics

Thông tin xuất bản: Khoa học và công nghệ (Đại học Thái Nguyên, 2015

Mô tả vật lý: 177-183

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 654456

Subjects: peel of pomelo (Citrus grandis (L.) Osbeck., Rutaceae). Research methods: Develop processes based on extracts citroflavonoid survey extraction conditions including solvent, temperature, time, size medicinal method... Citroflavonoid eliminate impurities in pharmaceuticals and in the extracts were characterized by thin layer chromatography and quantified by optical measurement methods and methods of high performance liquid chromatow-aphy. Criteria evaluation process based on performance and concentration citroflavonoid extracts in the product. Determination of acute toxicity of extraction preparations were carried out in the documentation examined the acute toxicity of drugs by the Ministry of Health and the documents. Results: The resulting product is in the form of yellow high, citroflavonoid full content of naringin is calculated from 65.4 to 68.4 percent. Performance index is 3.5 to 3.8 percent compared with the volume of medicines. Acute toxicity test of the composition citroflavonoid, determine dose LDO 28g / kg in rats, not identified LD50 dose. Conclusion: Has built process citroflavonoid extracts from grapefruit peel (Citrus grandis (L.) Osbeck) and acute toxicity studies of the composition extracted.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH