Xác định hàm lượng cadimi trong một số loại rau xanh tại huyện đại từ, tỉnh thái nguyên bằng phương pháp phổ hấp thụ nguyên tử ngọn lửa (f-aas)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Nghĩa Bang Dương, Đăng Đức Nguyễn, Thị Hân Nguyễn, Tô Giang Nguyễn

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 543.5 Optical spectroscopy (Spectrum analysis)

Thông tin xuất bản: Khoa học và công nghệ (Đại học Thái Nguyên, 2015

Mô tả vật lý: 143-146

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 654481

Nowadays, the use of chemical fertilizers, plant protection chemicals, pesticides, and herbicides and the wastes of manufactories, industrials zones have caused the pollution of soil, water, and air. Thus, vegetables may be contaminated by some heavy metals such as As, Hg, Sn, Cd, Cu, Zn..., which produce toxic substances and harmful bacteria. Hence, the authors select the research: "Determining the content of Cadimi in vegetables in Dai Tu (Thai Nguyen province) by atomic absorption spectrometry method (F-AAS)". According to the results the contents of Cadimi on the ten samples of vegetable are lower than Vietnam standard (TCVN46/2007).
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH