Ảnh hưởng của một số chất điều hòa sinh trưởng đến nhân giống in vitro cây gừng gió (zingiber zerumbet sm)

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thảo Phạm, Văn Điển Phạm, Thị Thu Hà Trần

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 631.523 Development of new varieties

Thông tin xuất bản: Khoa học và công nghệ (Đại học Thái Nguyên, 2016

Mô tả vật lý: 35-41

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 654645

 Wind Ginger (Zingiber zerumbet sm.) is a precious medicinal species and great value in medicine. This species is naturally distributed in some Northern mountainous provinces and are in danger of extinction. Although belonging to Ginger family, but tilling ratio of this species is very low. Using in vitro propagation for the development and genetic conservation of this species is very important. The study results in the laboratory showed that: i) When combined GA3 0.5mg/l with BA + 1.0 mg/l during the bud regeneration experiment, the efficiency bud regeneration reached 93.33 percent with good quality
  ii) In fast regeneration phase, supplementing BA with 4.0 mg/l, the created buds reached the highest results with buds create multiplier is 2.8 times, healthy and fat buds
  iii) Rooting phase, the environment supplemented NAA 0.5 mg/l in combination BA 2.0 mg/l created highest rooting ratio (96.67 percent) with long and many hairs.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH