Nghiên cứu quy trình tách chiết và một số đặc tính của coenzyme q10 từ chủng agrobacterium tumefaciens tái tổ hợp

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Thu Đặng, Hồng Sơn Lưu, Thị Phương Hạnh Nguyễn, Việt Phương Nguyễn, Quốc Phong Trương

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 572.6 Proteins

Thông tin xuất bản: Khoa học và Công nghệ, 2015

Mô tả vật lý: 723-729

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 654671

In this report, some results of extraction and characterization of CoQ10 from recombinant A. tumefaciens are presented. Four different cell breaking methods (sonication, acidic treatment, ethanol treatment, and enzymatic lysis) in combination with the extracting steps were carried out to extract CoQ10 and the results showed that ethanol treatment was the most efficient method. Appropriate conditions for CoQ10 extraction were 25oC, 24 hours incubation and ethanol solvent/biomass ratio of 10:1 (ml/g). Characterization of extracted CoQ10 showed that CoQ10 was sensitive to light, but stable in the temperature ranges of 4 - 60oC and the pH range of 6.0 - 9.0. Obtained results in present study should be applied in the large scale for CoQ10 extraction, providing the CoQ10 product for testing production of functional foods.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH