Tận dụng bã đầu tôm từ quá trình chế biến bột đạm giàu carotenoid bằng phương pháp kết hợp hai enzyme protease để thu hồi chitin và chitosan

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Đan Phượng Phạm, Sĩ Trung Trang

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 668.4 Plastics

Thông tin xuất bản: Khoa học Công nghệ Thủy sản, 2014

Mô tả vật lý: 37-41

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 654934

Shrimp head waste from the production process of the carotenoid-rich protein by new method combining two proteases have been used far extraction of chitin and chitosan. Analytical results showed that shrimp waste head content law accounts of protein and minerals of 10 percent and 16.8 percent respectively but needed further treatment in order reach the commercial quality of chitin. Shrimp head waste was treated with 2 percent NaOH for 12 hrs to remove protein and 4 percent HCl treatment for 3 hrs to remove the minerals. Resultant chitin and chitosan have high purity with law residual protein and minerals of less than 1 percent and high viscosity of 1000 cps.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH