Nghiên cứu phân lập vi khuẩn probiotic từ ruột tôm sú (penaeus monodon) làm nguồn nguyên liệu sản xuất chế phẩm probiotic trong nước

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Hữu Dũng Nguyễn, Thị Hiền Hòa Phạm

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 579.1 Specific topics in natural history of microorganisms, fungi, algae

Thông tin xuất bản: Khoa học Công nghệ Thủy sản, 2014

Mô tả vật lý: 40-45

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 655077

Study on probiotic bacteria is a new trend in recent years. The probiotic bacteria has many advanced properties, especially some characteristics on colonization, producing bactericidal substance and growth inhibition on pathogenic bacteria. Probiotic bacteria isolated will be initial material for production of pro biotic products. This article showed the result of isolation probiotic bacteria strain from tiger shrimp gut (Penaeus monodon) and probiotic properties of isolated bacteria strain. Result from 16S rDNA identification revealed that the isolated bacteria were Pseudomonas stutzeri. This strain could produce bactericidal substance, colonize and inhibit the growth of pathogen bacteria V. alginolyticus and V. parahaemolyticus.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH