Ảnh hưởng của vibrio và vibrio mang phage lên hậu ấu trùng (postlarvae) tôm sú và tôm thẻ chân trắng trong điều kiện thí nghiệm

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Thị Hương Trần, Văn Nha Võ

Ngôn ngữ: vie

Ký hiệu phân loại: 639.5 Crustacean fisheries

Thông tin xuất bản: Khoa học Công nghệ Thủy sản, 2014

Mô tả vật lý: 52-58

Bộ sưu tập: Metadata

ID: 655080

Vibrio is one of the causes to high mortality in post-larvae (PL) tiger shrimp and PL white leg shrimp in hatcheries. This study has identified concentrations of Vibrio bacteria in the water can cause diseases on PLs in (1.47 - 5.51) x 10 exponent 2 cfu/ml, with death rates more 50 percent. The rates of Vibrio with phage in PL tiger shrimp and white leg shrimp in the hatcheries in central Vietnam, accounting for 2.9 percent of the 69 samples analysed. The phage of Vibrio alginolyticus was infected on PLs has reduced the number of bacterial infections on the shrimp. The impact of the risk environmental conditions is such as high temperatures, high salinity or cypermethrin toxic. It showed that risk environmental conditions have effects on death rates PLs in the experiments.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 71010608 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH