[Recent progress in ergothioneine of edible fungi].

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Rongchun Li, Rongping Li, Xiangying Luo, Zhenhui Shen, Linlei Yang

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: China : Sheng wu gong cheng xue bao = Chinese journal of biotechnology , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 657608

Ergothioneine is a natural antioxidant known for its potent anti-inflammatory and antioxidative properties. It has been applied in various sectors such as food, cosmetics, and pharmaceuticals. Edible fungi, both wild and cultivated, stand as the primary natural sources capable of synthesizing ergothioneine. This paper reviews the research progress in the content, physiological functions, extraction and detection methods, synthetic genes and pathways, mycelium fermentation, and engineering strain construction for ergothioneine production. The aim is to provide a comprehensive reference for advancing the research and industrial development related to ergothioneine in edible fungi.
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH