A novel iron fortifier prepared through quinoa protein peptides hydrolyzed with different proteases.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Yafeng Ding, Ting Li, Qinlu Lin, Li Wang, Xinxia Zhang, Zifei Zhao

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 622.341 *Iron

Thông tin xuất bản: Netherlands : International journal of biological macromolecules , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 685287

 Iron deficiency is a widespread global issue that leads to nutritional disorders and iron deficiency anemia (IDA). In this study, quinoa protein peptide (QPP) was selected to design a novel iron supplement, quinoa protein peptide‑iron chelate (QPP-Fe). Notably, QPP with a molecular weight of <
 2000 Da, prepared using Alcalase, exhibited the highest iron chelation ratio of 79.2 ± 0.36 mg/g. Furthermore, FTIR, UV-Vis, CD, and fluorescence spectroscopy results indicated that the addition of Fe
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH