Nutritional and chemical characterization of cow, camel, and goat meat from Kebridehar, Ethiopia: a comparative analysis and statistical approaches.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Kebede Mamo Adera, Sathish Mohan Botsa, Yared Shewarega Lemma, Fikadu Siyum Mekonon, Medidi Raja Sekhar, Mahamed Abdi Wali, Mulusew Birara Yizengaw

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 791.3 Circuses

Thông tin xuất bản: England : RSC advances , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 686819

The study analyzed fresh camel, cow, and goat meat for physicochemical properties, including pH, moisture, protein, fat, ash, crude fiber, vitamins, and metal concentrations. Camel meat had the highest pH (6.01 ± 0.04) and fat content (6.48 ± 0.03%), cow meat had the highest moisture, and goat meat exhibited the highest protein (23.63 ± 0.01%) and ash content (1.03 ± 0.03%). Vitamins A, E, and D levels were consistently low across samples. Essential metals such as sodium (452.55-508.81 mg kg
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH