Red wine consumption activates the erythropoietin-erythroferrone-hepcidin erythropoietic pathway in both apparently healthy individuals and patients with type 2 diabetes.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Mladen Boban, Zvonimir Boban, Ana Marija Dželalija, Katarina Gugo, Diana Gujinović, Vedran Kovačić, Ivana Mudnić, Jurica Nazlić, Maja Radman, Leida Tandara

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 203 Public worship and other practices [formerly 291.3]

Thông tin xuất bản: England : Food & function , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 690897

Alcohol consumption is associated with reduced expression of hepcidin, a key iron-regulatory hormone, which may lead to accumulation of iron in the body. Although polyphenols from wine may have effects on hepcidin expression and iron absorption contrary to that of alcohol, we recently showed that consumption of 300 ml of red wine for 3 weeks, after an alcohol-free lead-in period of 2 weeks, resulted in decreased serum hepcidin in apparently healthy individuals (
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH