Physiological, ionomic, transcriptomic and metabolomic analyses reveal molecular mechanisms of root adaption to salt stress in water spinach.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Long Cheng, Feng Feng, Sitong Li, Zhenqin Li, Guangcai Liu, Sijia Liu, Junning Wang, Duo Xu, Rongchao Yang, Chao Zheng

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 671.520423 Joining and cutting of metals

Thông tin xuất bản: England : BMC genomics , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 696523

Water spinach (Ipomoea aquatica Forsk.) is an important leaf vegetable affected by salt stress, however, little is known about its salt adaption mechanism. Here, we integrated physiomics, ionomics, transcriptomics, and metabolomics to analyze the root adaptation response of two water spinach varieties, BG (salt-tolerant) and MF (salt-sensitive), at 150 mM NaCl. The results showed that compared with MF, BG significantly reduced the content of malondialdehyde (MDA) and H
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH