The Detrimental Impact of Ultra-Processed Foods on the Human Gut Microbiome and Gut Barrier.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Giovanni Cammarota, Marco Cintoni, Francesca Sofia Galli, Antonio Gasbarrini, Gianluca Ianiro, Maria Cristina Mele, Vincenzina Mora, Pauline Celine Raoul, Emanuele Rinninella, Debora Rondinella, Andrea Severino, Eleonora Valeriani, Irene Venturini

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Switzerland : Nutrients , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 706611

Ultra-processed foods (UPFs) have become a widely consumed food category in modern diets. However, their impact on gut health is raising increasing concerns. This review investigates how UPFs impact the gut microbiome and gut barrier, emphasizing gut dysbiosis and increased gut permeability. UPFs, characterized by a high content of synthetic additives and emulsifiers, and low fiber content, are associated with a decrease in microbial diversity, lower levels of beneficial bacteria like
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH