Structural modulation of eggshell membrane hydrolysates by tannic acid: Simultaneous enhancement of antioxidant and emulsifying properties.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Mahmoud Abou-Elsoud, Jiaojiao Chen, Xi Huang, Zuyue Li, Meiyu Liu, Shuze Ren, Dewei Shu, Shasha Wang

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: England : Food chemistry , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 708210

In this study, eggshell membrane hydrolysate (ESMH) and tannic acid (TA) complexes were prepared through both covalent and non-covalent interactions, with their structural properties, antioxidant activity and emulsifying properties being evaluated. The results revealed that the covalent complexes have lower sulfhydryl content (5.3 μmol/g) and higher TA binding capacity (0.15 mg/mL Protein) than the non-covalent complexes at the same TA concentration. FTIR and fluorescence analyses indicated that the structure of ESMH changed after binding with TA. Antioxidant assays demonstrated that TA significantly enhanced the free radical scavenging ability and Fe
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH