Black raspberry seed oil - Chemical composition, antioxidant/antimicrobial activities and in vitro wound-healing potential.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: Milena Dimitrijević, Milan Ilić, Marija Ivanov, Miloš S Jovanović, Nemanja Krgović, Nebojša Menković, Katarina Šavikin, Dejan Stojković, Jelena Živković

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại:

Thông tin xuất bản: Netherlands : Fitoterapia , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 711047

This study aimed to perform chemical characterization of black raspberry seed oil (Rubus occidentalis L., Rosaceae) from Serbia in terms of fatty acids and tocols composition, total carotenoid content, as well as to investigate its antioxidant/antimicrobial activities and in vitro wound-healing potential. GC/MS analysis revealed that linoleic (39.30 %), α-linolenic (30.49 %) and oleic (18.94 %) acid were dominant fatty acids. HPLC analysis highlighted γ-tocopherol as the prevailing tocopherol isomer (166.80 mg/100 g). Spectrophotometric method determined a total carotenoid content of 1.20 mg/100 g. Appreciable antiradical activity (DPPH - IC
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH