Grape pomace extract attenuates high fat diet-induced endotoxemia and liver steatosis in mice.

 0 Người đánh giá. Xếp hạng trung bình 0

Tác giả: V V Costantino, E Cremonini, A R Fontana, V Muscia Saez, P I Oteiza, D J Perdicaro, M A Vazquez Prieto

Ngôn ngữ: eng

Ký hiệu phân loại: 631.847 Biological methods of soil nitrification

Thông tin xuất bản: England : Food & function , 2025

Mô tả vật lý:

Bộ sưu tập: NCBI

ID: 717722

Obesity is a prominent global health concern associated with chronic inflammation and metabolic disorders, such as insulin resistance, type 2 diabetes, and non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). Excessive consumption of saturated fats exacerbates these conditions by increasing intestinal barrier permeability and circulating endotoxins. This study aims to investigate, in a murine model of high-fat diet (HFD)-induced obesity, the potential beneficial effects of a grape pomace extract (GPE), rich in phenolic compounds, at mitigating endotoxemia, and liver steatosis. Underlying mechanisms were characterized in an
Tạo bộ sưu tập với mã QR

THƯ VIỆN - TRƯỜNG ĐẠI HỌC CÔNG NGHỆ TP.HCM

ĐT: (028) 36225755 | Email: tt.thuvien@hutech.edu.vn

Copyright @2024 THƯ VIỆN HUTECH